За перебування без маски в під’їзді на 17 тис. грн оштрафували полтавця

Дата: 02 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Київський райсуд Полтави оштрафував чоловіка на 17 тисяч гривень за порушення правил карантину.

Про це повідомляє “Судовий репортер”.

10 травня чоловіка без маски та документів побачили в під’їзді квартирного будинку правоохоронці. Вони склали на полтавця протокол за порушення постанови Кабміну. На судове засідання порушник не з’явився, але в матеріалах справи були його письмові пояснення, які в рішенні не цитувалися. У чоловіка є 10 днів для оскарження. 

Нагадаємо, що напередодні Кабмін підтримав запровадження штрафів для фізичних та юридичних осіб за перебування громадян у суспільних будівлях і громадському транспорті без захисних масок. За відсутність захисної маски в публічних місцях для громадян пропонують запровадити штрафи в розмірі 170–255 гривень, а для власників закладів-порушників карантину – 3400–5100 гривень.

За час дії карантину в Україні правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн. Водночас у 90% випадків суди стають на бік українців, коли розглядають справи про порушення карантину. Так, суд не оштрафував чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом, а на Буковині місцеву жительку звільнили від сплати 34 тис. грн за порушення карантину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter