Одеса: голова Чорноморської правозахисної групи заявив про погрози

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Голова Чорноморської правозахисної групи та блогер Ігор Кравець заявив про погрози в соцмережах від невідомої особи. Він опублікував скріни листування на своїй сторінці у фейсбуці та звернувся до поліції із заявою.

Користувач Руслан Сєргєєв, який зареєстований у соцмережі тільки з нинішнього року та не має публічних дописів на сторінці, окрім фотографії профілю, порадив Кравцю “бути обачним на дорогах”. Згаданий акаунт не має зв’язків з акаунтом активіста і містить ознаки бота (облікового запису не від реальної людини).

Вподобання до контенту не приходять самими. Отримав погрозу життю, за 20 хвилин після звернення через Mypol мене вже…

Опубліковано Ігором Кравцем Неділя, 14 червня 2020 р.

Як розповів правозахисник виданню ZMINA, він досить часто отримує якісь образливі повідомлення, а зараз вирішив відреагувати, тому що в регіоні були негативні прецеденти: нападу на громадського активіста Сергія Гнєзділова у грудні минулого року також передували погрози.

“Ймовірно, це повідомлення було на підставі мого допису про аварію в Одесі, коли дітей збили і коли люди почали дуже сильно виявляти мову ворожнечі до всіх іноземців. Але, можливо, це був просто привід написати, щоб випадок здавався якимось побутовим. Загалом я досить активну діяльність веду і в напрямі захисту правозахисників, і в напрямі помічання різних проблем, пов’язаних із забудовами, із проросійською активністю в Одеському регіоні, активізацією Анатолія Шарія в Одеському регіоні. Якщо говорити, що комусь це заважає, то це однозначно міський голова Геннадій Труханов та Анатолій Шарій”, –  розповів Ігор Кравець.

Ніхто зі згаданих осіб ситуацію наразі не коментував. 

За словами активіста, він викликав поліцію через додаток mypol і написав заяву про погрози вбивством. Чи було відкрито провадження, йому наразі невідомо.

ZMINA звернулася із запитом щодо цього до головного управління Нацполіції та очікує на відповідь.

За перші три місяці поточного року аналітики правозахисного центру ZMINA зафіксували 23 випадки переслідувань громадських активістів в Україні. Йдеться про фізичні напади, псування майна, дискредитаційні кампанії та погрози.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter