Кримського суддю-колаборанта заочно засудили до 15 років позбавлення волі

Дата: 08 Травня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні заочно засудили “суддю” створеного окупаційною владою в Криму Київського “райсуду” Сімферополя Олексія Микитюка до 15 років ув’язнення за колабораціонізм.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Фото з відкритих джерел

Зокрема, чоловік допомагав російським окупантам узаконити політичні репресії проти кримчан, які не погоджуються з кремлівським режимом. За даними слідства, він причетний до ухвалення низки незаконних рішень щодо активістів окупованого півострова.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів український суд визнав Микитюка винним за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та засудив до 15 років ув’язнення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що український суд заочно засудив до 10 років ув’язнення “суддю” створеного Росією Євпаторійського “міського суду” окупованого Криму за незаконну депортацію жителя півострова.

У повідомленні прокуратури не назвали імені та прізвища засудженої, проте посадовець на умовах анонімності повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Людмилу Кротову.

Також Святошинський райсуд Києва оголосив вирок екссудді Сімферопольського районного суду Автономної Республіки Крим, який з початку військової операції із захоплення Кримського півострова порушив присягу судді та перейшов на службу до незаконно створеного росіянами судового органу.

Йдеться про Альберта Томащука, який обіймав посаду судді Сімферопольського райсуду з квітня 2003 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter