На Полтавщині оштрафували чоловіка, який пришов до магазину без маски

Дата: 29 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У Кременчуці Крюківський районний суд оштрафував чоловіка на 17 тисяч гривень за те, що той перебував у супермаркеті без захисної маски. 

Про це повідомляє Poltavske.TV.

У магазин без маски чоловік зайшов 24 квітня після опівночі. Поліцейські, які склали на нього протокол, вказали, що своїми діями він порушив вимоги постанови Кабінету міністрів України про запобігання поширення коронавірусу. Наразі у порушника є десять днів, щоб оскаржити постанову у апеляційному суді. 

Нагадаємо, що за час дії карантину в Україні правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн. Так, за перебування без маски в під’їзді на 17 тис. грн оштрафували жителя Полтави. Водночас у Чернівецькій області суд відмовився карати чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом.

Виправдав суд й Валентина Бур’янова, який у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку. Судді відмовились штрафувати чоловіка майже одразу після інциденту, однак поліцейські так хотіли покарати Бур’янова, що навіть сфабрикували протокол. Старший лейтенант поліції Степанець О. М. дописав цілу сторінку документу, водночас вказавши там неправдиву інформацію. Також правоохоронець у рапорті стверджував, що хлопець не підписався під його дописами через свою неуважність, а не через те, що протокол був пустим.

Як нові матеріали справи поліція додала й 10 рапортів спецпризначенців батальйону “ТОР”, яких зазначено як очевидців події. Усі рапорти, за словами “плавця”, мають однаковий зміст: силовики стверджують, що супроводили Бур’янова до поліцейського автомобіля і не застосовували до нього фізичної сили та спеціальних засобів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter