Суд виправдав плавця з Гідропарку

Дата: 21 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Дніпровський районний суд Києва закрив справу проти Валентина Бур’янова, який у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку. Поліція звинувачувала його в порушенні карантину. 

Про це Бур’янов повідомив на сторінці у фейсбуку. 

Маленька перемога по адмінці, але велика ганьба для аваківської реформи!Сьогодні (20.07.2020 року) Дніпровський суд…

Опубліковано Valentyn Buryanov Понеділок, 20 липня 2020 р.

Суд закрив провадження за відсутністю події і складу правопорушення. Водночас Бур’янов має намір притягнути до кримінальної відповідальності поліцейських, які його затримували.

“Якщо в моїх діях не було абсолютно нічого протиправного, то злочини поліції виправдовувати більше немає чим. А це означає, що на уповноважену особу, яка складала протокол (новоспечений капітан Степанець), та на його команду бійців чекає кримінальна відповідальність”, – написав він. 

Нагадаємо, що Валентина Бур’янова, якого суд відмовився штрафувати за те, що він у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку, намагалися притягнути до відповідальності вдруге. Задля цього правоохоронці навіть сфабрикували протокол. Так, старший дільничний, старший лейтенант поліції Степанець О. М. дописав цілу сторінку протоколу, водночас вказавши там неправдиву інформацію. Також Степанець у рапорті стверджував, що хлопець не підписався під його дописами через свою неуважність, а не через те, що протокол був пустим.

Окрім цього, як нові матеріали справи поліція додала 10 рапортів спецпризначенців батальйону “ТОР”, яких зазначено як очевидців події. Усі рапорти, за словами “плавця”, мають однаковий зміст: силовики стверджують, що супроводили Бур’янова до поліцейського автомобіля і не застосовували до нього фізичної сили та спеціальних засобів і Численні відеозаписи свідчать про протилежне, адже на хлопця надягли кайданки, які вважаються спеціальним засобом..

Як відомо, за час дії карантину в Україні правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter