Плавець з Гідропарку стверджує, що поліція сфабрикувала протокол щодо нього та вдруге намагається оштрафувати

Дата: 19 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Валентин Бур’янов, якого суд відмовився штрафувати за те, що він у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку, стверджує, що правоохоронці сфабрикували протокол щодо інциденту та знову намагаються притягнути його до відповідальності. 

Про це він розповів на власній сторінці у фейсбуку. 

«Порушив закон — не зупиняйся!»Головна максима реформованих поліцейських.Національна поліція повернула мій протокол…

Опубліковано Valentyn Buryanov Понеділок, 18 травня 2020 р.

У квітні Дніпровський районний суд Києва повернув поліції протокол, складений на Бур’янова, адже виявилось, що правоохоронці зробили це з порушеннями. 

“З протоколу бачу, що немає свідків, “Магнолія ТВ” затримувала, якийсь журналіст. У Гідропарку посеред дня не було жодного свідка? Це потрібно з’ясувати. На даному етапі не бачу можливості продовжувати розгляд, не отримавши належним чином оформлені документи”, – говорив суддя під час засідання. 

При цьому адвокат Бур’янова зазначав, що в адміністративному судочинстві не передбачено “повернення матеріалів”, а вносити зміни до протоколу забороняє й інструкція з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах поліції. 

За словами Бур’янова, старший дільничний, старший лейтенант поліції Степанець О.М. дописав цілу сторінку протоколу, при цьому вказавши там недостовірну інформацію. Також Степанець у рапорті стверджує, що хлопець не підписався під його дописами через свою неуважність, а не через те, що протокол був пустим.

Також в якості нових матеріалів справи поліція додала 10 рапортів спецпризначенців батальйону “ТОР”, які зазначені як очевидці події. Усі рапорти, за словами “плавця”, мають однаковий зміст: силовики стверджують, що супроводили Бур’янова до поліцейського автомобіля і не застосовували до нього фізичної сили та спеціальних засобіві Чисельні відеозаписи свідчать про протилежне, адже на хлопця надягли кайданки, які вважаються спеціальним засобом.

“Мене лякаюче дивує зухвалість і цинізм, так званих, правоохоронців. Після того, коли я публікував матеріали справи у соціальній мережі і навіть постанова суду від 15.04 зазначає, що протокол був пустим, поліція нахабно фарбрикує матеріали справи”, – обурюється Бур’янов. 

Наразі чоловік звернувся до очільників Національної поліції з вимогою провести службове розслідування та до прокуратури міста Києва з вимогою почати кримінальне впровадження, передбачене статтею 366 (службове підроблення) ККУ. На час слідства він також вимагає відсторонити старшого дільничного Степанця від посади, вилучивши у нього посвідчення, спеціальний нагрудний значок і табельну зброю.

Бур’янов також повідомив, що суд вдруге буде розглядати його справу вже 21 травня у Дніпровському суді Києва.

Нагадаємо, що за час карантину поліція намагалася притягнути за порушення карантину сотні осіб, однак суди в 90% випадків стають на бік українців, коли розглядають подібні справи. Так, наприклад, суд не оштрафував чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом. Не став суд карати й львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски. Виявилось, що жінка шила їх не для продажу, а для власної родини. 

Відмовилися накладати штраф і на чоловіка, який у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку, адже поліцейські неправильно склали протокол. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter