Тогорічна акція на підтримку ЛГБТ-українців отримала срібло на “Каннських левах”

Дата: 22 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Кампанія “Мама зрозуміє та підтримає” агентства Saatchi & Saatchi Ukraine, яку минулого року презентували під час першого в Україні онлайн-прайду, здобула срібло на міжнародному фестивалі у сфері реклами та креативу “Каннські леви”.

Про це повідомили на сторінці “КиївПрайду” у фейсбуку.

Минулого року на киян та гостей столиці чекав цілий місяць просвітницьких заходів на тему антидискримінації ЛГБТ-людей, який мав розпочатися 21 травня. Однак через пандемію та обмеження їх відклали та провели 22 червня перший в Україні Марш рівності в мережі. Цього ж дня активісти спільно з Dronarium та “Saatchi&Saatchi Україна” запустили над Києвом величезний веселковий прапор. Дрон з ним кружляв центральними вулицями столиці та облетів визначні пам’ятки.

Новини про проведення акції та світлини з монументом Батьківщини-матері, яка нібито тримає в руці веселковий прапор, облетіли світові медіа. Відреагували на них і в сусідній Росії. Пропагандистські телеканали випустили низку гомофобних сюжетів, у яких називали акцію “паплюженням пам’яті”. 

У межах тогорічного онлайн-прайду веселковий прапор “підняли” й над Верховною Радою. Фото: фейсбук-сторінка DronariumUkraine

Після прольоту над монументом компанія “Dronarium Україна”, яка реалізовувала ідею, зазнала цькування у фейсбуку за участь в акції. 

Нагадаємо, що минулого року через пандемію Марш рівності в Харкові пройшов у вигляді автопробігу. Акція на підтримку рівності ЛГБТ-українців мала відбутись і в Одесі, однак її зірвали праворадикали. Водночас у 2021-му вперше в Запоріжжі близько пів тисячі людей взяли участь у Марші рівності.

Відомо, що досі у своїй країні гомосексуальні українці стають жертвами злочинів ненависті через ставлення оточення до їхньої орієнтації, однак правоохоронці не одразу бачать мотив упередження в таких випадках, навіть коли зловмисники не приховують цього. 

Раніше ZMINA докладно розповідала про те, як відбуваються розслідування злочинів ненависті в Україні, а також про те, як працюють із цією ж категорією справ їхні колеги з Німеччини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter