“Бути різними добре разом”: організатори розповіли, коли і як пройде наступний КиївПрайд

Дата: 02 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Поточного року Марш рівності в Києві відбудеться 21 червня.

Про це організатори повідомили у фейсбуку. 

МАРШ РІВНОСТІ 2020 ПРОЙДЕ 21 ЧЕРВНЯ ПІД ГАСЛОМ «БУТИ РІЗНИМИ ДОБРЕ РАЗОМ»! ??️‍??? З року в рік ми робимо найвидимішу…

Опубліковано KyivPride Понеділок, 2 березня 2020 р.

Цьогорічним гаслом Маршу рівності стало: “Бути різними добре разом”. Організатори повідомили, що цього року на киян та гостей столиці чекає цілий місяць просвітницьких заходів на тему антидискримінації ЛГБТ-людей, який розпочнеться 21 травня. 

“Збільшивши кількість просвітницьких, мистецьких та розважальних заходів, ми даємо можливість долучитися до свята різноманіття нашим партнерам зі сфери бізнесу, громадянського суспільства та великих розважальних заходів, які теж мають бажання підтримати Прайд для всіх”, – розповіли вони.

Нагадаємо, що перший прайд в Україні мав відбутися ще 2012 року, проте тоді його скасували через небезпеку з боку ультраправих. Згодом проведення Маршу рівності почали активно підтримувати міжнародні партнери України й нечисленні українські політики та посадовці. Найбільший на сьогодні прайд відбувся в Києві торік. За словами організаторів, 8 тисяч людей вийшли в центр міста з плакатами під гаслом “Свобода. Єдність. Боротьба”. Тоді вперше підтримати прайд офіційно закликали в КМДА. 

У вересні минулого року вперше Марш рівності відбувся в Харкові. Тоді до правозахисної ходи долучилися понад три тисячі людей. Проведення маршу в місті намагався заборонити міський голова Геннадій Кернес, однак згодом влада Харкова вирішила не звертатися до суду з проханням заборони, а допомогти з організацією та безпекою фестивалю.

Цього року вперше очікується проведення ходи й у Запоріжжі. 

Раніше ZMINA докладно розповідала, коли і чому розпочали проводити прайди, чим український Марш рівності відрізняється від карнавалу в Сан-Пауло, а також чому ходу за права людини не слід називати “гей-парадом”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter