Готували репортажі з Курської області: в Росії відкрили кримінальні справи проти трьох закордонних журналістів

Дата: 27 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Федеральна служба безпеки Росії відкрила кримінальні справи проти двох австралійських кореспондентів і румунського журналіста, звинувачуючи їх у незаконному перетині кордону та відеозйомці в районі міста Суджа.

Про це пише “Детектор медіа” з посиланням на “Медіазону”.

Фото: Кирило Чуботін

Так, справа стосується кореспондентів австралійської ABC News, Флетчера Янга та Кетрін Дісс, а також фрилансера Мірчі Барбу, який співпрацює з румунським виданням HotNews. Всіх трьох журналістів звинувачують у порушенні закону про незаконний перетин державного кордону в Курській області (частина 3 статті 322 Кримінального кодексу РФ).

Кримінальне переслідування розпочалося через їхні репортажі з міста Суджа в Курській області.

Матеріал австралійських кореспондентів з міста Суджа опублікували на сайті ABC News 3 вересня.

У своєму репортажі журналісти зазначали, що “український прапор зараз майорить там, де раніше був російський. На центральній площі стоїть зруйнований пам’ятник Леніну, покритий зображеннями розбитих українських міст”.

А репортаж Барбу із Суджі оприлюднили 28 серпня на ютуб-каналі HotNews.

Нагадаємо, що у серпні цього року ФСБ Росії також порушила кримінальні справи щодо кореспондентки ТСН Наталії Нагорної та кореспондента DW Ніка Конноллі,  які висвітлювали ситуацію з міста Суджа Курської області, яке нині перебуває під контролем ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter