ФСБ порушила кримінальні справи щодо журналістки ТСН Наталії Нагорної та кореспондента DW Ніка Конноллі

Дата: 29 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

ФСБ Росії порушила кримінальні справи щодо кореспондентки ТСН Наталії Нагорної та кореспондента DW Ніка Конноллі,  які висвітлювали ситуацію з міста Суджі Курської області, яке нині перебуває під контролем ЗСУ.

Про це пише “Медіазона” з посиланням на пропагандистські медіа та Центр громадських зв’язків ФСБ.

Кореспондентка ТСН Наталія Нагорна. Фото з фейсбуку

Журналістів звинуватили в нібито “незаконному перетині кордону Росії групою осіб за попередньою змовою”. 

Наталія Нагорна в коментарі “Детектору медіа” зазначила, що їй байдуже на дії країни-терориста проти неї, а єдиною цікавою для неї новиною з Росії є капітуляція режиму і смерть диктатора Володимира Путіна. 

“Біля мого будинку вже разів 6 чи 7 прилітали ракети. Щодня Росія вбиває моїх друзів. Я буду боятися Росії? Чи “російського правосуддя”? Єдина кримінальна справа, яка мене цікавить, — це кримінальні справи проти країни-окупанта, які будуть розглядатися в міжнародних судах”, — сказала журналістка.

Сюжет кореспондентки ТСН Наталії Нагорної з Суджі Курської області показали 14 серпня в ефірі телемарафону. Журналістка розповіла, як українські воїни знімають з адмінбудівель російські прапори та вішають синьо-жовті стяги, а також роздають гуманітарну допомогу місцевим жителям.

Раніше у Росії силовики порушили кримінальні провадження щодо трьох журналістів, які працювали на частині Курської області РФ, що знаходиться під контролем ЗСУ. Йдеться про кореспондента CNN Ніка Уолша та українських журналісток Олесю Боровик та Діану Буцко

Нагадаємо, що Комісія з журналістської етики вже підготувала рекомендації, як висвітлювати події, що відбуваються в Курській області РФ, частину якої контролюють ЗСУ. 

Серед іншого журналістам порадили пам’ятати, що, відповідно до Женевських конвенцій, ті з них, хто перебуває в небезпечних професійних відрядженнях до зон збройного конфлікту, мають статус цивільних осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter