До законопроєкту про медканабіс подали майже дев’ять сотень правок, щоб заблокувати ухвалення

Дата: 22 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

До законопроєкту щодо легалізації в Україні медичного канабісу, який депутати підтримали в першому читанні, подали щонайменше 882 поправки, що фактично заблокувало розгляд документа. 

Про це розповіла нардепка Ольга Стефанішина

Стефанішина з видрукованими правками до законопроєкту. Фото: фейсбук-сторінка парламентарки

За словами парламентарки, частину правок, які вона назвала конструктивними, врахували. Втім, досі лишається понад дві сотні, які Стефанішина характеризує словом “гроб”. 

“Це – поправки “Батьківщини”, які Юлія Тимошенко та її колеги погрожують ставити на врахування, щоби виснажити залу і позбавити закон голосів. Це понад 400 хвилин часу роботи Ради, а по факту два дні абсолютно безглуздого спектаклю: коли правки ставлять на голосування, просто щоби тягнути час і не дати закону пройти залу”, – говорить нардепка. 

Внесення великої кількості правок, що блокують ухвалення або внесення одної, яка змінює всю суть документа, широковідома схема українських парламентарів. У такий спосіб, наприклад, у 2021 році намагалися зірвати ухвалення закону про Вищу раду правосуддя. Тоді активно в цьому процесі також брали участь нардепи від “Батьківщини”. 

Нагадаємо, що якщо в Україні легалізують медканабіс, то ліки на його основі контролюватимуть так само суворо, як і інші наркотичні та психотропні. 

Останнє голосування щодо легалізації у 2021 році нардепи провалили попри заклики МОЗ, низки громадських діячів, активістів та матері дівчинки з тяжкою формою епілепсії, яка вимушена страждати через чинну заборону. Поіменний список депутатів, які тоді голосували за та проти, можна переглянути за посиланням

Нині легалізувати медичний канабіс закликають навіть у РНБО

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter