МОЗ закликає парламент легалізувати медичний канабіс

Дата: 13 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я закликало Верховну Раду ухвалити законопроєкт №5596 щодо легалізації медичного канабісу.

Про це повідомили у фейсбуку міністерства.

Законопроєкт №5596 на початку червня внесла група депутатів і У зверненні МОЗ законопроєкт назвали президентським., які наголошували, що відсутність доступу до медичного канабісу є однією з проблем системи охорони здоров’я в Україні. 

“Легалізація канабісу в медичних цілях – це насамперед медичне питання, а не політичне! На кону розв’язання питання зменшення болю для важкохворих. Застосування лікарських засобів, що містять у своєму складі канабіс, дозволено в багатьох європейських країнах. Закликаємо народних депутатів України підтримати цей законопроєкт”, – коментує заклик МОЗ до депутатів заступник очільника відомства з євроінтеграції Олександр Комаріда.

У Міністерстві охорони здоров’я нагадують парламентарям, що вчені вже зібрали досить статистичної інформації, яка підтверджує, що коноплі є ефективними під час лікування більш ніж 50 патологічних станів.
 
Навесні поточного року уряд частково легалізував медичний канабіс, однак, за словами експертів, наявних проблем цей крок не розв’яже. Наприкінці червня законопроєкт №5596 уже отримав схвальні відгуки від членів профільного комітету, які рекомендували депутатам підтримати його. За підрахунками авторів ініціативи, на легалізацію медичних конопель в Україні чекає 2 мільйони пацієнтів. 

Нагадаємо, що Організація Об’єднаних Націй вилучила медичну марихуану зі списку небезпечних наркотичних засобів, таких як героїн. ZMINA неодноразово розповідала про те, чому в Україні слід легалізувати канабіс у медичних цілях. Наш кореспондент спеціально сходив на “Конопляний марш” та поспілкувався з його учасниками, серед яких військові, школярі та люди з інвалідністю.

Фотографія обкладинки: ZMINA 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter