ООН вилучила медичний канабіс зі списку небезпечних наркотиків

Дата: 02 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Комісія Організації Об’єднаних Націй проголосувала за вилучення марихуани для медичного використання зі списку небезпечних наркотичних засобів, таких як героїн.

Про це повідомляє The New York Times.

 
Голосування Комісії з наркотичних засобів, до складу якої входять 53 держави-члени, розглянуло низку рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо перекласифікації конопель та її похідних. 
 
Експерти заявляють, що схвалення рекомендації не матиме негайних наслідків для послаблення міжнародного контролю, а уряди все ще матимуть юрисдикцію щодо класифікації конопель. Але багато країн звертаються до міжнародних конвенцій, і визнання ООН є символічним виграшем для прихильників зміни політики у сфері наркотиків
 
Нагадаємо, що низка країн у світі вже легалізувала марихуану: у Британії, наприклад, цьому процесу допоміг 12-річний хлопець на ім’я Біллі, а в Канаді посадовці в такий спосіб вирішили впоратися з чорним ринком наркотиків, адже, згідно зі статистикою, жителі країни щорічно витрачають на купівлю марихуани мільярди доларів.
 
ZMINA неодноразово розповідала про те, чому в Україні слід легалізувати канабіс у медичних цілях. Наш кореспондент спеціально сходив на “Конопляний марш” та поспілкувався з його учасниками, серед яких військові, школярі та люди з інвалідністю.
 
Минулого року український суд вперше виправдав українця за вирощування канабісу в медичних цілях, а згодом і в Мін’юсті заговорили про підвищення кримінального порога зберігання наркотиків. У такий спосіб хочуть зменшити кількість в’язнів у тюрмах, де кожен дев’ятий сидить за зберігання заборонених речовин. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter