Через коронавірус перенесли КиївПрайд

Дата: 23 Березня 2020
A+ A- Підписатися

У зв’язку із глобальною пандемією COVID-19, оголошенням надзвичайної ситуації на території Київської області та міста Києва, а також із введенням карантинних заходів в Україні, організатори перенесли проведення ПрайдМісяця та Маршу Рівності-2020 на невизначений термін. 

Про це повідомили на сторінці громадської організації “КиївПрайд”.

Офіційна заява ГО «КиївПрайд» з приводу перенесення ПрайдМісяця та Маршу Рівності 2020❗️(ENG BELOW)У зв’язку із…

Опубліковано KyivPride Понеділок, 23 березня 2020 р.

Цього року на киян та гостей столиці чекав цілий місяць просвітницьких заходів на тему антидискримінації ЛГБТ-людей, який мав розпочатись 21 травня. 

“Ми розуміємо важливість обмежень та повністю підтримуємо спроби не допустити розповсюдження пандемії. Турбота про життя і здоров’я учасників і учасниць наших заходів завжди була і залишається для нас пріоритетом. Тому таке важке рішення про перенесення ПрайдМісяця та Маршу Рівності було прийнято, враховуючи всі можливі наслідки та ризики”, – повідомили організатори. 

У “КиївПрайді” також закликали українців дотримуватися вказівок ВООЗ та МОЗ та не нехтувати всіма можливими запобіжними заходами.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин. Із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.  З 12 березня до 3 квітня не працюють навчальні заклади. Із 16 березня до 3 квітня припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). Із 17 березня закрито все міжнародне авіасполучення. З 18 березня припинені міжміські авіа-, залізничні та автобусні пасажирські перевезення. З 18 березня в Києві, Харкові та Дніпрі закрито метро, а інший громадський транспорт має перевозити не більш ніж 10 людей у салоні. З 23 березня громадський транспорт у Києві перевозить лише співробітників критичної інфраструктури за спецперепустками. 

За цей час Кабінет Міністрів уже ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. 

Унаслідок карантину закрили громадську приймальню Омбудсмана в Києві та перенесли проведення 17-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Також система безоплатної правової допомоги призупинила особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги через запровадження карантину. Про те, як тепер отримати консультацію, читайте тут

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter