Фестиваль Docudays UA переносять через карантин

Дата: 12 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Проведення 17-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA перенесли щонайменше на другу половину квітня через введені в Україні обмеження для протидії поширенню коронавірусу. 

Про це виданню ZMINA повідомили організатори.

“Ми плануємо відкласти фестиваль щонайменше на другу половину квітня. Однак це не визначено остаточно й залежатиме від майбутньої санітарно-епідеміологічної ситуації в Україні та у світі”, – йдеться в повідомленні.

Своє рішення організатори фестивалю пояснили міркуваннями безпеки. 

“Безумовним правилом проведення фестивалю Docudays UA є гарантування безпеки всіх його учасників. Саме з цих міркувань, задля зменшення ризику для здоров’я гостей, учасників та учасниць, відвідувачів та відвідувачок фестивалю, ми ухвалили рішення про перенесення часу проведення фестивалю”, – розповіли вони.

Організатори обіцяють найближчим часом опублікувати на сайті фестивалю інформацію про придбані абонементи й акредитації та надіслати окремого листа акредитованим на 17 Docudays UA журналістам та журналістками. 

Docudays UA мав пройти з 20 до 29 березня. Цього року одним із членів журі правозахисної програми Rights Now став режисер та колишній політв’язень Олег Сенцов.

ZMINA розповідала про основні заходи правозахисної програми на цьогорічному фестивалі. 

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин на три тижні. Обмеження ввели, зокрема, на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Також із 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Крім того, мер Києва Віталій Кличко ввів у місті обмеження на публічні заходи кількістю понад 60 осіб. Водночас, за його рішенням, мають закритися кінотеатри й призупинити діяльність розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. 

Через карантин закрили громадську приймальню Омбудсмана в Києві.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter