Юристи безоплатної правової допомоги через коронавірус консультуватимуть дистанційно

Дата: 23 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Система безоплатної правової допомоги призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги через запровадження в Україні карантину. 

Про це повідомили на офіційному сайті БПД.

До завершення карантину система БПД надаватиме правові послуги дистанційно.

“Ми це робимо задля безпеки здоров’я та життя наших клієнтів і працівників. Дуже просимо людей залишатися вдома. Правову допомогу від держави кожна людина може отримати дистанційно. Для цього система БПД використовує усі доступні нам способи — офіційні вебсайт та сторінки у соцмережах, електронну пошту та телефонний зв’язок», — зазначив в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань тепер можна:

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин. Із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.  З 12 березня до 3 квітня не працюють навчальні заклади. Із 16 березня до 3 квітня припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). Із 17 березня закрито все міжнародне авіасполучення. З 18 березня припинені міжміські авіа-, залізничні та автобусні пасажирські перевезення. З 18 березня в Києві, Харкові та Дніпрі закрито метро, а інший громадський транспорт має перевозити не більш ніж 10 людей у салоні. З 23 березня громадський транспорт у Києві перевозить лише співробітників критичної інфраструктури за спецперепустками. 

За цей час Кабінет Міністрів уже ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. 

Унаслідок карантину закрили громадську приймальню Омбудсмана в Києві та перенесли проведення 17-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter