У Криму окупанти під виглядом навчань шукають чоловіків мобілізаційного віку – соцмережі

Дата: 01 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Джанкої та Євпаторії російська влада і силовики під виглядом антитерористичних навчань активно шукають чоловіків призовного віку для мобілізації до окупаційної армії Росії.

Про це, як звертає увагу Крим.Реалії, стверджує телеграм-канал “Анти Z”, який позиціює себе як такий, що допомагає уникнути призову до Збройних сил РФ.

Телеграм-канал повідомляє, що останнього тижня по всьому півострову встановили мобільні блокпости, російські військові та незаконні “поліцейські патрулі” проводять інтенсивні перевірки.

“Вони оглядають транспорт та шукають потенційне “м’ясо”. Навчання, які нібито спрямовані на боротьбу з диверсантами, насправді спрямовані на посилення контролю над населенням і примусову мобілізацію”, – мовиться в повідомленні.

Незалежно підтвердити цю інформацію наразі неможливо.

Як нагадує Крим.Реалії, на Південному березі Криму окупанти обладнали блокпости в межах “антитерористичних навчань”. За їхніми словами, по обидва боки дороги, що веде до Алушти, вони встановили укріплення з мішків з піском.

Активна фаза навчань розпочалася 26 вересня 2024 року. На тимчасово окупованому Росією Кримському півострові на перехрестях доріг, біля важливих об’єктів та на пляжах російські силовики будують укріплення, вогневі точки та опорні пункти. Навчання силовиків та тероборони охоплюють “повне блокування адміністративних районів з оглядовими заходами”. 

У своєму щотижневому моніторингу Представництво президента України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомило про зафіксовані з відкритих джерел поховання щонайменше 1 231 солдата російської армії. У відомстві вважають, що 776 із них, ймовірно, були громадянами України. Представництво наголошує, що кількість загиблих може бути більшою, оскільки країна-агресор приховує свої реальні втрати.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін намагається відправляти на війну проти України етнічні меншини, щоб уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян. Аналітики також відзначають переважання на війні в Україні неетнічних російських батальйонів, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Татарстану, Башкортостану, Чувашії та інших.

Раніше президент України Володимир Зеленський звернувся до народів Кавказу, Сибіру та інших корінних народів Російської Федерації й підкреслив, що війна потрібна лише одній людині й через її забаганки не повинні помирати тисячі громадян РФ.

Як відомо, в Україні діє державний проєкт “Хочу жить”, покликаний допомогти військовослужбовцям з РФ безпечно здатися в полон ЗСУ.

Щоб отримати інформацію про те, як здатися в полон, російським військовослужбовцям або їхнім рідним та близьким слід звернутися на цілодобову телефонну лінію за номерами: +38 066 580 34 98; +38 093 119 29 84. Інформація про здавання в полон російською також є на телеграм-каналі “Хочу жить”.

Нагадаємо: якщо ви громадянин України та проживаєте на тимчасово окупованій території, ознайомтеся з інструкцією про те, що робити, якщо вас насильно призивають на війну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter