“Боріться, щоб не загинути”: Зеленський звернувся до корінних народів Росії

Дата: 29 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народів Кавказу, Сибіру та інших корінних народів Російської Федерації й підкреслив, що війна потрібна лише одній людині, і через її забаганки не повинні помирати тисячі громадян РФ.

Про це йдеться у його відеозверненні.

Зеленський повідомив справжні цифри втрат російських військ в Україні, акцентувавши на тому, що російські пропагандистські ЗМІ не показують справжньої картини військових дій, що відбуваються в Україні.

“Дагестанці не повинні гинути в підлій та ганебній війні Росії. Чеченці, інгуші, осетини, черкеси та будь-який інший народ, який опинився під російським прапором. Загалом майже 200 народів. Ви знаєте, хто відправляє вас усіх воювати до України. Той, хто відправляє, хоче зробити вас “вантажем 200”. А чого ви хочете? Я впевнений, що ви хочете жити. Я впевнений, що ви втомилися від брехні.

Я впевнений, що ви знаєте: боротися треба зараз! Ми бачимо, що ви чините опір злочинній мобілізації, якою російська влада хоче перекрити провал своєї кадрової армії та своїх злочинних наказів. Боріться, щоб не загинути”, – закликав він.

За словами президента України, представникам усіх народностей РФ слід боротися за свою свободу зараз, аби потім не довелося відстоювати просто право жити.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін намагається відправляти на війну проти України етнічні меншини, щоб уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян. Аналітики також відзначають переважання на війні в Україні неетнічних російських батальйонів, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Татарстану, Башкортостану, Чувашії та інших. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter