У Росії відправляють воювати більше нацменшин, щоб не мобілізувати етнічних росіян, – ISW

Дата: 19 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Росії Володимир Путін намагається відправляти на війну проти України етнічні меншини, щоб уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW).

Фото: Главком

Аналітики ISW пишуть, що такі дії Путіна можуть спричинити опір в етнічних анклавах Росії.

Це підтверджує також і Генштаб Збройних сил України в ранковому зведенні 19 липня.

“Зростає невдоволення діями російського командування серед військовослужбовців неслов’янських національностей, яких без жалю кидають у найризикованіші атаки на території України”, – йдеться в повідомленні. 

Так, у Росії вже заснували рух “Нова Тува” – антивоєнну організацію, що складається з активістів тувинської національної громади. Один з російських телеграм-каналів звинуватив рух у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та антивоєнній пропаганді.

Поява такого антивоєнного руху, як зазначає ISW, примітна в контексті нещодавнього збільшення кількості регіональних добровольчих батальйонів, що базуються в Росії, багато з яких належать до різних етнічних груп. 

Аналітики також відзначають переважання на війні в Україні неетнічних російських батальйонів, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Татарстану, Башкортостану, Чувашії та інших. 

Нагадаємо, що росіяни примусово мобілізують і жителів тимчасово окупованих територій. Так, у Луганській області окупанти відкривають “привабливі вакансії”, за якими згодом намагаються мобілізувати чоловіків, що відгукнулися. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter