На Луганщині росіяни пропонують “вакансії”, за якими потім мобілізують чоловіків, що відгукнулися

Дата: 19 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У Луганській області росіяни відкривають “привабливі вакансії”, за якими згодом намагаються мобілізувати чоловіків, що відгукнулися.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Фото: Укрінформ

Гайдай зазначив, що навіть у “другої армії світу” людський ресурс обмежений. Тож на тимчасово окупованих територіях росіяни намагаються мобілізувати абсолютно всіх чоловіків. 

За словами голови ОВА, якщо раніше ті, у кого були гроші, могли “відкупитися” від місцевих військкоматів, то зараз там працюють росіяни зі служби безпеки. 

“У них є адреси тих, кому раніше вдалося відтермінувати власну загибель, виманюють чоловіків зі сховищ вигідними пропозиціями щодо роботи. “Відкривають” привабливі вакансії. Вакансія одна, але ж претендентів на неї багато, відповідно, багато й мобілізованих”, – розповів Гайдай.

Наостанок він зазначив, що в Алчевську на фронт відправляють навіть ув’язнених за кримінальними статтями. 

Раніше ZMINA писала, що з 20 квітня на тимчасово окупованих територіях вирішили скасувати медогляд для “призовників”, аргументуючи такий крок відсутністю кваліфікованого персоналу. Єдиним варіантом для “призовників”, щоб уникнути так званої “мобілізації”, було заплатити хабар.

Нагадаємо, що примусова мобілізація на захоплених РФ територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції. Стаття суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Читайте також: “Я в Крыму или на оккупированных территориях Донбасса, и меня призывают на войну: что делать?”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter