Окупанти в Криму збільшили безконтрольний видобуток корисних копалин – Liberate Crimea

Дата: 09 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Окупанти в Криму збільшили безконтрольний видобуток корисних копалин, що несе небезпеку для майбутнього півострова як курортного регіону.

Про це пише видання “Крим.Реалії” з посиланням на рух за деокупацію #LiberateCrimea.

Джерело: “Крим.Реалії”

Зокрема, за останні десять років масштаби видобутку вапняку тут зросли в рази, стверджує активіст руху, чиє ім’я журналісти не повідомляють через міркування безпеки.

Це великий російський бізнес, який через об’єктивні причини не може контролюватися українськими інстанціями, сказав він.

“Нам повідомили місцеві жителі Білогірського району, що вантажівки, повні щебеню, йдуть караванами з кар’єру, без брезентових покриттів, без дотримання швидкісного режиму. На всі скарги приходять відписки”, – уточнює активіст.

Він стверджує, що надмірний видобуток несе небезпеку для майбутнього Криму як курортного регіону. У таких регіонах є науково обґрунтовані обмеження на масштаби видобутку надр, щоб їхнє вилучення не призвело до того, що шкода для курорту виявиться вищою, ніж економічна вигода від видобутку корисних копалин, пояснив він.

“Складається стійке відчуття, що російська влада себе в Криму дійсно вважає тимчасовими правителями”, – заявив активіст.

Нагадаємо, що в Криму окупанти збільшили кількість вогневих точок на курортних територіях.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що за березень 2024 року в Чорному морі зафіксували десятки випадків загибелі дельфінів.

Загалом через російську агресію українська екологія зазнала збитків на кілька трильйонів гривень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter