Зеленський попередив росіян, щоб вони залишили український Крим, “поки міст хоч якось працює”

Дата: 27 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський попередив росіян, що у них поки є час для того, щоб залишити український Крим, “поки міст хоч якось працює”.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Володимир Зеленський

Очільник держави провів кілька нарад щодо підготовки міжнародних заходів у серпні, зокрема Кримської платформи та порадив окупантам повертатися в Росію.

“Власне, вже зараз окупантам варто подумати там, у Криму, що поки кримський міст ще хоч якось працює, треба їм повертатися додому, в Росію. Крим, як і вся Україна, буде вільним – вільним від усього російського зла, починаючи від російських ракет та закінчуючи кожним російським окупантом. Росія програє цю війну, і жодна ракета її не врятує”, – зазначив президент.

Він також заявив, що завдяки комплексним деокупаційним крокам для Криму Україна зможе швидко реінтегрувати півострів після його звільнення, 

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що військові РФ у Криму розглядають різні сценарії на випадок українського контрнаступу, один із них – відступ з півострова.

Напередодні громадян України в Криму влада знову закликала уникати військових об’єктів.

Дим і полум’я від вибуху під час пожежі на військовому полігоні в Кіровському районі тимчасово окупованого Росією Криму, 19 липня 2023 року

Військовий експерт та оглядач Defence Express Володимир Заблоцький в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що на території тимчасово окупованого Криму є щонайменше 150 об’єктів, які є законними військовими цілями для Збройних сил України. 

За його словами, до таких об’єктів належать, зокрема, військово-морські бази, ракетні бази, сховища аеродрому, склади.

У липні 2023 року повідомлялося, що росіяни заповнюють санаторії Криму російськими військовими.

Нагадаємо, українське керівництво неодноразово закликало громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, покинути півострів, допоки є така можливість, а для громадян України на півострові оприлюднили детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова. 

Читайте також: Зеленський переконаний у квітучому майбутньому Криму після його деокупації

24 лютого 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що країна готується до деокупації Криму. Раніше Зеленський закликав громадян у тимчасово окупованому Криму триматися якомога далі від російських військових об’єктів та надавати українським спецслужбам усю відому інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

29 квітня 2023 року Головне управління розвідки Міноборони України після пожежі на нафтобазі в Севастополі, яка була призначена для Чорноморського флоту держави-агресора, повторила заклик до співгромадян у Криму не перебувати поряд з військовими об’єктами.

Раніше Центр журналістських розслідувань також оприлюднив дані розташування військових об’єктів на півострові, що є легітимною ціллю для ураження. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Відомо, що українські міністерства та державні органи активно працюють над формуванням кадрового резерву для роботи після деокупації Кримського півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter