Юрист Медведчука куруватиме справи Майдану у ОГП – медіа

Дата: 10 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Заступником очільниці Офісу генерального прокурора став колишній заступник головного військового прокурора Генпрокуратури Максим Якубовський, який працював в олігарха Віктора Медведчука. За інформацією журналістів, він куруватиме Департамент у справах Майдану. 

Про це повідомляє видання “Тиждень”. 

Привітала новопризначеного заступника Генерального прокурора Максима Якубовського у прокурорській родиніЯ знаю Максима…

Опубліковано Ірина Венедіктова Четвер, 10 вересня 2020 р.

Напередодні про призначення Якубовського повідомив активіст Віталій Шабунін, який сам дізнався про це з декларації силовика за минулий рік, де він у графі щодо дійсного або майбутнього місця роботи вказав Офіс генерального прокурора, а посаду – заступник генерального прокурора. Однак офіційно у відомстві тоді цю інформацію не підтверджували. 

Представляючи Якубовського колегам, Венедіктова схарактеризувала його “як патріота, справжнього українського офіцера, людину, яка займалася створенням військових прокуратур, була в АТО і має бойову нагороду”. 

“Переконана, що він підсилить наші професійні ряди”, – написала очільниця ОГП на своїй сторінці у фейсбуку. 

Відомо, що у 2015–2017 роках 47-річний Якубовський очолював військову прокуратуру Південного регіону, а згодом став заступником головного військового прокурора Генеральної прокуратури України. До призначення в органи Якубовський працював у Центрі правових ініціатив “Правова держава”, який пов’язували з олігархом Медведчуком. 

Також Якубовського бачили на з’їзді організації “Український вибір”, яку очолює Медведчук. Там він висловлювався від імені організації, а робочий телефон юриста збігався з номером центрального офісу “Українського вибору” Медведчука.

Нагадаємо, що нещодавно декілька десятків громадських діячів, активістів та журналістів звернулися до Омбудсмана Людмили Денісової, щоб вона простежила за дотриманням права на справедливий суд у справі Медведчука проти журналіста Вахтанга Кіпіані. Олігарх намагається заборонити розповсюдження книги “Справа Василя Стуса”, де фігурує його ім’я. Експерти вбачають у позові неприховану спробу прямого тиску на свободу слова, друку та наукової думки в Україні. 

Олігарх активно намагається приховати свою роль у справі Василя Стуса, якого радянська влада відправила на п’ять років до в’язниці за антирадянську діяльність. У серпні минулого року адвокати політика вимагали видалити з фільму “Заборонений” про життя поета сцену процесу, де фігурував Медведчук.

Через згадку про справу Стуса Медведчук подав до суду й на видання “Букви”. Голові ОПЗЖ не сподобалося формулювання журналістів: “Медведчук під час судового розгляду порушив адвокатську етику, визнавши провину свого підзахисного за нього самого”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter