Медведчук подав до суду на видання “Букви” за згадку про справу Стуса

Дата: 06 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Голова “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук подав до суду на інтернет-видання “Букви” через новину щодо фільму про Василя Стуса.

Про це повідомив шеф-редактор медіа Данило Романчук

 
Медведчук подав до суду через новину видання про вирізану сцену з фільму про Василя Стуса, де фігурує олігарх, який у 1980 році виступав адвокатом дисидента. Голові ОПЗЖ не сподобалося формулювання: “Медведчук під час судового розгляду порушив адвокатську етику, визнавши провину свого підзахисного за нього самого”.
 
Захист Медведчука наголошує, що він вів справу відповідно до чинного на той час законодавства, і пропонує замислитися, чи міг пересічний адвокат тоді протистояти “системі”. Судове засідання в справі, як зазначили в медіа, відбудеться в Подільському суді 13 лютого 2020 року о 16:00.
 
Нагадаємо, що Віктор Медведчук активно намагається приховати свою роль у справі Василя Стуса, якого радянська влада відправила на п’ять років до в’язниці за антирадянську діяльність. Задля цього олігарх, зокрема, вимагає заборонити розповсюджувати книгу журналіста Вахтанга Кіпіані про цей процес. 

ZMINA докладно розповідала про позовні вимоги Медведчука та чому, на думку адвокатів Кіпіані, вимогу заборонити розповсюджувати примірники книги можна назвати непропорційним втручанням у свободу слова.

Нещодавно президент Володимир Зеленський повідомив, що не позбавлятиме звання “Заслужений юрист України” Медведчука, адже для цього немає законних підстав. Ще наприкінці минулого року петиція з таким закликом набрала необхідну кількість підписів.

На думку автора петиції, Медведчук не має права носити звання, адже за часів своєї прокурорської діяльності допомагав владі СРСР судити дисидентів, зокрема Василя Стуса та Миколу Кунцевича.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter