Відомому російському блогеру на три роки заборонили в’їзд в Україну

Дата: 24 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У морському порту “Чорноморськ” на Одещині прикордонники не пропустили до України російського блогера Сергія Пинзаря. Громадянинові РФ на 3 роки заборонили в’їзд до країни за незаконне відвідування Криму в 2016 році.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України. 

Фото: Державна прикордонна служба України

Учора ввечері до Чорноморського порту теплоходом із Туреччини прибув громадянин Російської Федерації. Чоловік є відомим російським блогером, який брав участь у популярних реаліті-шоу “Дом-2” і “Свадебный размер 2”. Під час бесіди з прикордонниками росіянин підтвердив факт перебування на тимчасово окупованій території АР Крим у 2016 році й повідомив, що на півострів потрапив поромним сполученням через закритий пункт пропуску “Керч“, – йдеться у повідомленні.

 Сергій Пинзарь народився в українському місті Дніпро, але постійно проживає у Росії. У ролику на своєму YouTube-каналі він розповів, що планував “перегнати” автомобіль з Туреччини поромом до Одеси, а вже звідти їхати на авто до Бєлгорода. 

 За порушення вимог закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України” росіянинові заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

У 2020 році у в’їзді до України відмовили, зокрема, російській співачці Глюкозі (Наталії Іоновій), журналістові НТВ Олексію Петрушку, який “забув” про поїздку до Криму, та депутату від партії “Єдиная Россия” Карену Арутюняну, що має медаль за анексію півострова. Не пустили до України й трьох росіян, які збиралися проводити в Києві лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

На початку цього року Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим.

Фото обкладинки: “ВОКРУГ ТВ”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter