Прокуратура та СБУ створюють реєстр іноземців, які незаконно їздили до Криму

Дата: 12 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки та Прокуратура Автономної республіки Крим створюють реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окуповану територію півострова.

Про це повідомляє “Українська правда”, посилаючись на коментар прокурора АР Крим Ігоря Поночовного.

СБУ та прокуратура передаватимуть інформацію про порушників прикордонникам. За словами Поночовного, інформацію з реєстру використовуватимуть для оперативного реагування на спроби порушників потрапити до України. Прокурори та слідчі СБУ проводитимуть з ними необхідні слідчі дії.

“Звичайно, це не державний реєстр, проте своєчасне отримання відповідними органами інформації дасть змогу вчасно реагувати на спроби в’їзду порушників до України та притягувати їх до передбаченої відповідальності”, – зазначив він.

Наразі ще невідомо, чи буде реєстр оприлюднено у відкритому доступі. Це питання поки вирішується.

Як відомо, проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

Нагадаємо, що минулого року Україна вперше стягнула штраф за польоти над окупованим Кримом. Штраф у розмірі 136 тисяч гривень (близько шести тисяч доларів США) сплатила компанія Euro-Asia-Air з Казахстану за переліт у серпні 2019 року. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter