Прикордонники заборонили в’їзд російському журналісту, який “забув” про незаконну поїздку до Криму

Дата: 13 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Державна прикордонна служба заборонила на три роки в’їзд російському журналісту, який у 2018 році незаконно відвідував окупований Крим. 

Про це повідомили у відомстві. 

Чоловік приїхав до України з приватною метою, а до поля зору прикордонників потрапив, коли відлітав з аеропорту “Бориспіль”. 

“Росіянина запросили для додаткового спілкування, адже на момент його відльоту з України стало відомо, що він порушив українське законодавство, а саме – незаконно перетнув кордон у закритому пункті пропуску ТОТ АР Крим. Під час розмови чоловік усіляко заперечував своє перебування в Криму та почав плутатись у своїх відповідях на запитання правоохоронців. І тільки під час наведення беззаперечних доказів росіянин таки “згадав”, як саме він потрапив на територію України у 2018 році”, – розповіли у відомстві. 

За порушення українських законів прикордонники заборонили чоловіку в’їзд на територію України терміном на три роки та відправили зворотним рейсом до Мінська. У повідомленні Держприкордонслужби не називають імені журналіста, однак, за даними “Української правди”, йдеться про кореспондента російського телеканалу НТВ Олексія Петрушка. У 2018 році він робив репортаж із Криму. 

 

Нагадаємо, що Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створення реєстру іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим. 

Як відомо, проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter