До України заборонили в’їзд росіянам, які читали лекції в окупованому Криму

Дата: 21 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Державна прикордонна служба на три роки заборонила в’їзд до України трьом росіянам, які незаконно відвідували окупований Крим.

Про це повідомили у відомстві. 

Усі троє росіян прилетіли до Києва рейсом з Мінська. Двоє чоловіків та жінка планували, за словами прикордонників, проводити в столиці лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

Один з чоловіків, якому заборонили в’їзд, співпрацює з політичними силами РФ і балотувався від партії Жириновського до Московської думи, а також є фахівцем у питаннях інформаційної та кібервійни.

“Лекції на цю тему він, до речі, читав в окупованому Криму в так званому в молодіжно-патріотичному таборі “Донузлав-2015”. Тоді організатори, всеросійська організація “Боевое братство”,  високо оцінили роботу тренера та нагородили його медаллю  “Участник шествия “Бессмертный полк”, – розповіли в Держприкордонслужбі.

Ще один чоловік також відвідував Крим, а щодо жінки, то прикордонники розповіли, що відмовили їй у в’їзді через те, що вона не змогла переконати їх у меті своєї поїздки. На додаток до цього виявилося, що вона обіймає посаду в забороненому в Україні інтернет-ресурсі.

У повідомленні на сайті відомства не називають імен росіян, проте, за даними “Української правди”, в’їзд заборонили Дмитру Сидоріну, Андрію Фрольченкову та Катерині Дементьєвій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter