В Україні з’явився онлайн-курс про міжнародне гуманітарне право

Дата: 08 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Освітня платформа “Prometheus” опублікувала онлайн-курс під назвою “Вивчаючи міжнародне гуманітарне право”. 

Курс представлено на сторінці освітньої платформи

Його розробили для підвищення рівня обізнаності в питаннях міжнародного гуманітарного права, розуміння важливості викликів, пов’язаних з деокупацією та реінтеграцією тимчасово окупованого Криму та східних територій України.

Учасники курсу мають можливість дізнатись основні поняття міжнародного гуманітарного права, його історію становлення та розвитку, принципи. 

Автори курсу вважають, що в умовах російсько-української війни важливе значення має поширення знань з міжнародного гуманітарного права, яке забезпечує захист жертв війни та регулює засоби й методи ведення воєнних дій. Курс також окреслює дію таких прав, як право на життя, право на свободу думки, совісті, релігії, на справедливий суд, заборони катувань та рабства. 

Проєкт складається з десяти модулів, у яких є експертні та методичні відеолекції, текстові матеріали та тест для закріплення знань. 

Після завершення курсу слухачі, зокрема, розрізнятимуть емблеми та знаки, що використовуються під час збройного конфлікту, будуть ознайомлені з основами безпеки в період бойових дій та дізнаються про правосуддя перехідного періоду. 

Цей курс розробила група експертів-практиків Української Гельсінської спілки з прав людини та Товариства Червоного Хреста України за підтримки Міністерства освіти та науки України. Це група  юристів-міжнародників з більш як 15-річним досвідом у викладанні та застосуванні міжнародного гуманітарного права, спеціалістів із трансформації конфліктів та з досвідом викладання права прав людини.

Раніше ZMINA повідомляла про створення на Prometheus онлайн-курсів, зокрема “Qırım: Крим – це ми”, “Діалог та медіація: шлях до порозуміння”, “Захист прав людей з інвалідністю”, “Сексуальна освіта”, “Роль лікаря в запобіганні, виявленні та реагуванні на випадки насильства над дітьми”, “Протидія та попередження булінгу в закладах освіти”, “Жінки та чоловіки: гендер для всіх”, “Як писати про ЛГБТ”, “Соціальна робота з людьми, які мають хронічні захворювання”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter