В Україні серед тих, хто потребує соціальної підтримки, абсолютна більшість – жінки

Дата: 24 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

В Україні серед тих, хто потребує соціальної підтримки й допомоги, 72% складають жінки.

Про це повідомила керівниця HIAS Ukraineі Представництво в Україні міжнародної благодійної організації зі штаб-квартирою у Вашингтоні, що має багаторічну історію надання допомоги біженцям та постраждалому від конфліктів населенню в усьому світі. Організація розпочала свою діяльність в кінці 19 століття і на сьогодні працює на 4 континентах у 20 країнах світу. HIAS підтримує вразливі групи населення в Україні та сусідніх країнах, надаючи послуги з MHPSS на рівні громад, а також здійснюючи заходи з попередження та реагування на випадки GBV. Еріка Альфагеме під час пресконференції, присвяченої старту світової акції “16 днів активних дій проти гендерно зумовленого насильства”, пише “Укрінформ”.

Джерело: “Укрінформ”

“В Україні є велика частка літніх жінок, жінок і дівчат, які мають особливі потреби, внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато жінок. За статистикою, якщо у нас є неповні сім’ї, то 90% таких сімей складається із жінок. Серед осіб, які потребують соціальної підтримки й допомоги, 72% складають жінки”, – сказала вона.

За оцінками організації, 3,6 млн людей в Україні потребують підтримки й потерпали від гендерно зумовленого насильства.

Альфагеме наголосила на тому, що статистика щодо випадків домашнього насильства в Україні збільшилась, водночас на заходи проти цього явища виділяються значні кошти. Певні заходи із залученням цих коштів мають бути спрямовані на те, щоб запобігати торгівлі жінками й дівчатами, яких спонукають до сексуальних послуг, вважає керівниця HIAS Ukraine.

Також правозахисниця розповіла, що HIAS Ukraine проводила опитування жінок щодо того, як вони справляються зі своїми обов’язками матерів. За його результатами, 50% респондентів зазначили, що з початком війни у них з’явилося більше складнощів, з якими вони мають впоратися.

Нагадаємо, що в Україні 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, стартує щорічна кампанія “16 днів активних дій проти гендерно зумовленого насильства”.

Щороку кампанія має нову тематику. 2023-го це – “Інвестуй у попередження гендерно зумовленого насильства”. Внутрішня тема в Україні — “Жінки та дівчата під час війни”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні діють 62 мобільні групи з протидії домашньому насильству, десять з них запрацювали у нинішньому році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter