В Україні стартує акція “16 днів активних дій проти гендерно зумовленого насильства”

Дата: 23 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

В Україні 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, стартує щорічна кампанія “16 днів активних дій проти гендерно зумовленого насильства”.

Про її особливості цього року розповіли під час пресконференції в “Укрінформі”.

Джерело: bigthink.com

Щороку кампанія має нову тематику, поінформував представник організації HIAS Ukraine Сергій Іващенко. 2023-го ця тема – “Інвестуй у попередження гендерно зумовленого насильства”. Внутрішня тема в Україні — “Жінки та дівчата під час війни”.

У межах акції відбудеться благодійний забіг, де кожен може взяти участь і таким чином продемонструвати свою позицію. Також відбудеться конкурс серед школярів “Світ без гендерно зумовленого насильства”. 

Керівниця HIAS Ukraine Еріка Альфагеме наголосила на важливості заходів, які вже були організовані компанією HIAS в межах протидії гендерно обумовленому насильству.

“Ми заснували 100 центрів для жінок, 20 центрів для дівчат. Загалом всіма заходами, які були спрямовані на підвищення обізнаності щодо гендерно зумовленого насильства, було охоплено 5 тисяч осіб”, – сказала вона.

Нагадаємо, що кампанія “16 днів активних дій проти гендерно зумовленого насильства” була започаткована активістами та активістками першого Жіночого інституту глобального лідерства у 1991 році.

Нинішнього року акцію на підтримку цієї ініціативи оголосив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, який закликав покінчити з насильством щодо жінок до 2030-го.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 26 листопада на площі Шевченка в Ірпені відбудеться забіг під гаслом Acting for survivors. Його приурочили до міжнародної акції “16 днів активізму проти насильства”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter