У межах акції “16 днів активізму проти насильства” в Ірпені проведуть забіг

Дата: 14 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

26 листопада на площі Шевченка в Ірпені відбудеться забіг під гаслом “Acting for survivors”. Його приурочили до міжнародної акції “16 днів активізму проти насильства”.

Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації.

Фото: Depositphotos

“Для проведення забігу було вибрано Ірпінь, який був частково окупованим, зруйнованим на 75% унаслідок військових дій та евакуйованим на 90%. Вулицями, на яких пройде забіг, здійснювалась евакуація мешканцями самостійно і з допомогою волонтерів, адже вони прямують до мосту “Дорога життя”, який був єдиним можливим шляхом покинути місто”, – йдеться в повідомленні.

Участь у заході безоплатна, проте охочі зможуть надіслати пожертву на рахунок Благодійної організації “Help heroes of Ukraine”.

Захід відбуватиметься в таких форматах:

  • спортивний забіг для дорослих від 16 років (скандинавська ходьба), дистанції: 1 км, 6 км;
  • спортивні забіги для дітей від 7 до 10 років та від 11 до 15 років, дистанції: 200 і 500 м відповідно;
  • спортивні забіги в інших містах: Чикаго (США), міста проєкту UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, “Міста і громади, вільні від домашнього насильства”;
  • організація групових стартів для представників окремих організацій, компаній чи установ;
  • участь у “ярмарку” сервісів, що надають соціально-психологічну підтримку потерпілим.

Реєстрація – за посиланням.

Нагадаємо, що 7 жовтня в Урбан-парку відбувся рожевий забіг “Race for the Cure”. Організатор заходу – фонд підтримки дорослих онкопацієнтів “Inspiration Family” – збирав кошти на закупівлю препарату для лікування раку молочної залози.

Особливість забігу – наявність рожевих елементів в одязі учасників та учасниць забігу. Саме цей колір, як і рожева стрічка, є символом боротьби з раком молочної залози. Як зазначають організатори, такий забіг – це не лише про спорт, а й про підвищення культури підтримки дорослих онкопацієнтів і культуру благодійності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter