У Києві відбудеться благодійний забіг на підтримку жінок з раком молочної залози

Дата: 02 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

7 жовтня в Урбан-парку відбудеться рожевий забіг Race for the Cure. Організатор заходу – фонд підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family – прагне зібрати кошти на закупівлю препарату для лікування раку молочної залози. 

Про це пише “Wonderzine Україна”.

Фото: Inspiration Family

Особливість забігу – наявність рожевих елементів в одязі учасників та учасниць забігу. Саме цей колір, як і рожева стрічка, є символом боротьби з раком молочної залози.

Як зазначають організатори, такий забіг не лише про спорт, а й про підвищення культури підтримки дорослих онкопацієнтів і культуру благодійності.

Тож, щоб долучитися до заходу в Києві, потрібно зареєструватись і сплатити благодійний внесок у розмірі 15 євро. Брати участь у забігу можна на дистанціях у два, п’ять або десять кілометрів. За бажанням обрану дистанцію можна долати пішки.

Взяти участь у забігу можуть і мешканці з інших міст України. Впродовж жовтня вони можуть пройти або пробігти будь-яку комфортну для себе дистанцію, попередньо зареєструвавшись

Ініціативу також можна підтримати донатом.

За словами директорки Inspiration Family Анни Узлової, кожна восьма жінка в Україні стикається з раком грудей. Унаслідок повномасштабної війни отримати лікування стало складніше, зокрема через те, що військові РФ руйнують медичні установи, перешкоджають доступу до лікування жінкам на окупованих територіях тощо.

За прогнозами онкологів, через це в майбутньому підвищиться кількість випадків раку, діагностованих на пізніх стадіях.

Нагадаємо, що з 12 до 18 червня на лікування до закордонних клінік евакуювали 23 українців, загалом від початку повномасштабного вторгнення Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) разом із міжнародними партнерами вже скерувало 3 833 громадян.

У групі є військові з мінно-вибуховими пораненнями та опіковими травмами, а також цивільні з онкологічними захворюваннями. Пацієнти – з Харкова, Києва, Сум, Івано-Франківська, Львова та Хмельницького, уточнили в повідомленні.

Їх  скерували до клінік Австрії, Данії, Німеччини, Нідерландів, Норвегії та Польщі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter