Від початку повномасштабного вторгнення на лікування за кордон евакуювали майже 4 тисячі українців — МОЗ

Дата: 18 Червня 2023
A+ A- Підписатися

За останній тиждень, з 12-го по 18 червня, на лікування до закордонних клінік евакуювали 23 українців, загалом від початку повномасштабного вторгнення Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) разом із міжнародними партнерами вже направили 3 833 громадян.

Про це повідомили на сторінці МОЗ у фейсбуку.

Евакуація українців на лікування за кордон. Джерело: пресслужба МОЗ

У групі є військові з мінно-вибуховими пораненнями та опіковими травмами, а також цивільні з онкологічними захворюваннями. Пацієнти — з Харкова, Києва, Сум, Івано-Франківська, Львова та Хмельницького, уточнили в повідомленні.

Їх направили до клінік Австрії, Данії, Німеччини, Нідерландів, Норвегії та Польщі.

Нагадаємо, що станом на 5 червня 2023 року від початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну окупанти пошкодили або зруйнували 1 554 медичних заклади. Найбільше постраждала медична інфраструктура Харківщини, Херсонщини, Донеччини, Миколаївщини та Київщини.

Крім того, що росіяни обстрілюють медичну інфраструктуру на підконтрольній Україні території, вони також часто вдаються до шантажу медпрацівників на окупованих територіях. Зокрема, за даними Генштабу Збройних сил України, у тимчасово захопленій Кам’янці Запорізької області окупанти оголосили про закриття поліклініки, більшість працівників якої відмовилися від отримання паспорта РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter