У Костянтинівці з’явилася вулиця на честь евакуаційних екіпажів “Білий Янгол”

Дата: 22 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Костянтинівці на Донеччині з’явилася вулиця на честь евакуаційного підрозділу поліції “Білий Янгол”, що рятує людей біля фронту.

Про це розповіли в Нацполіції. 

Ілюстраційне зображення

Нову назву отримала найдовша вулиця міста, що до цього мала назву Інтернаціональна. 

Назву запропонували мешканці громади під час обговорення перейменування 176 вулиць Костянтинівки. Варіант “Білий Янгол” отримав онлайн-підтримку 31,9% людей. 

“Загін поліції “Білі янголи” було спеціально створено на Донеччині для евакуації цивільних. Нині він діє в багатьох містах і вже став легендарним”, – йшлось у зверненні місцевих мешканців. 

За час повномасштабного вторгнення евакуаційні екіпажі на Донеччині вивезли в безпеку 6 тисяч людей, а їхня робота стала основою для документального фільму, що торік відкривав Міжнародний кінофестиваль у німецькому Лейпцигу. 

ZMINA розповідала про чимало випадків порятунку цивільних “Білими Янголами”, наприклад, як вони врятували жінку, що рік поневірялася по будинках сусідів, бо її дім зруйнував російський обстріл. Також з Костянтинівки змогли вивезти в безпеку літнього чоловіка, який дивом лишився живий після двох влучань росіян у його будинок. 

Для евакуації з Донеччини можна звернутися на гарячі лінії на напрямках:

  • Авдіївський – 066-56-19-102;
  • Бахмутський – 066-56-15-102;
  • Великоновосілківський – 066-56-11-102;
  • Лиманський – 066-56-16-102;
  • Мар’їнський – 066-56-10-102.

 Нагадаємо, що правозахисники раніше збирали історії літніх українців, які лишаються у своїх домівках навіть під час бойових дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter