Міжнародний кінофестиваль у німецькому Лейпцигу відкрив фільм про евакуаційні екіпажі “Білих янголів”

Дата: 19 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

66-й Міжнародний Лейпцизький фестиваль документального та анімаційного кіно, що проходив у Німеччині 8–15 жовтня, відкрила документальна стрічка про роботу евакуаційного екіпажу “Білі янголи”. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Стрічка отримала назву “Білий янгол – кінець Мар’їнки”. 

Режисером фільму став Арндт Гінцель, який, за його словами, хотів показати “не окремих особистостей, а душу українського народу”. 

Німецькі журналісти зафільмували торік, як поліція під російським вогнем рятувала поранених й евакуювала містян, а цього року повернулись на Донеччину, щоб поговорити з врятованими людьми та правоохоронцями про їхній травматичний досвід і фактичну загибель міста. 

“Уперше за свою діяльність я побачив, що люди стільки разів вставали та аплодували фільму”, – сказав Гінцель після прем’єри. 

Фільм показуватимуть у всіх кінотеатрах Німеччини до кінця лютого 2024 року. 

Після презентації стрічки поліціянти, які приїхали до Німеччини, розповіли глядачам фестивалю про діяльність підрозділу, який за час свого існування врятував близько 6 тисяч людей, з яких понад пів тисячі – діти.

Діяльність “Білих янголів” привертає увагу й російських пропагандистів, які знімають брехливі репортажі про те, як евакуаційна команда “краде дітей”. 

Нагадаємо, що нещодавно на Донеччині евакуювали маломобільну пенсіонерку, прямо у дім якої влучив російський снаряд. Жінку знайшли неушкодженою серед уламків будинку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter