У Запорізькій області під час виконання бойового завдання загинув журналіст Андрій Топчій

Дата: 27 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

20 квітня на Запорізькому напрямку під час виконання бойового завдання загинув український журналіст, військовослужбовець ЗСУ і бойовий медик стрілецького батальйону 38-річний Андрій Топчій.

Про це повідомила пресслужба Верховної ради України.

Андрій Топчій. Фото: “ФАКТИ”

І знову страшна втрата серед медійників… 20 квітня під час виконання бойового завдання в районі Роботиного Запорізької області загинув журналіст Андрій Топчій“, – ідеться у повідомленні.

Медійник закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка у 2007 році. Він писав статті на історичну тематику, публікував цікаві інтерв’ю з науковцями у газеті “ФАКТИ”. До цього був журналістом видання “Телеграф”.

На захист України Андрій Топчій став ще у 2014 році. Під час АТО він отримав звання сержанта.

На війну за Україну Андрій пішов давно. Він вів її на інформаційному фронті ще тоді, коли мало хто готовий був відкрито говорити про те, що Росія не вважає Україну незалежною державою. Андрій Топчій у газеті “Факти” публікував глибокі інтерв’ю з істориками, які попереджали про це. А кришталево чесний, із загостреним почуттям справедливості Андрій переживав як особисту трагедію всі політичні чвари, що роздирають Україну. І після вторгнення РФ у країну в 2014 році пішов її захищати зі зброєю в руках“, – пишуть “ФАКТИ”.

За даними Інституту масової інформації, Андрій Топчій став 78 медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

Нагадаємо, 25 квітня на війні загинула журналістка, редакторка, театрознавиця Алла Пушкарчук з позивним “Рута”.

Раніше ZMINA, що на війні з РФ загинув Дмитро Сінченко, громадський активіст і репортер видань “Тиждень” та “Радіо Свобода”.

Сінченко писав про фронтові будні наших захисників для видань “Український тиждень” та “Радіо Свобода”. Останній його репортаж вийшов 24 серпня 2023 року – наступного дня після того, як він зник безвісти під Бахмутом на Донеччині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter