На адресу померлого журналіста Артема Франкова прийшла повістка: у ТЦК кажуть, що такі випадки не є одиничними

Дата: 22 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Покійного головного редактора журналу “Футбол” Артема Франкова викликали повісткою до Оболонського ТЦК для звіряння облікових даних та проходження медичного огляду. У ТЦК підтвердили, що випадки помилкового надсилання повісток не є одиничними. 

Про це розповіли в Київському міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Фото з фейсбук-сторінки Артема Франкова

Там наголосили, що не володіють повною й достовірною інформацією стосовно осіб, які можуть бути призвані на військову службу.

“Такі випадки трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Крім того, невірні дані щодо громадян можуть подавати інші державні реєстри”, – розповіли в установі.

Тож у ТЦК вчергове наголосили на вчасному та обов’язковому оновленні своїх облікових даних, а також нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку та ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період.

Нагадаємо, що на розгляд Верховної Ради подали законопроєкт №11143 щодо вдосконалення порядку ведення військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану. 

До реєстру пропонують повернути: 

  • відомості про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дата, номер, короткий зміст протоколу та/або постанови про адміністративне правопорушення);
  • вже не за згодою, а обов’язково – відомості про членів сім’ї призовника, військовозобов’язаного, резервіста (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія та номер паспорта, дата його видавання, РНОКПП і Реєстраційний номер облікової картки платника податків.) під час зарахування призовника, військовозобов’язаного, резервіста на військову службу;
  • відомості про примусове виконання рішення щодо боржника (реквізити та відомості виконавчого документа);
  • відомості про підозру у вчиненні кримінального правопорушення;
  • відомості про батьків призовника, військовозобов’язаного, резервіста, опікунів, усиновлювачів, піклувальників, а також дітей (ПІБ);
  • відомості про дату виїзду за межі України та дату повернення;
  • відомості про досвід роботи за спеціальністю тощо.

Окремо законопроєкт пропонує зняти заборони на оброблення інформації, що становить державну таємницю, а також на використання хмарних ресурсів за кордоном.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter