У Росії в храмах РПЦ почали відкривати курси стрільби, на яких викладають учасники вторгнення в Україну

Дата: 17 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У російському місті Красногірськ, що у Московській області, у місцевому храмі РПЦ відкрили курси зі стрільби, на яких учасники повномасштабного вторгнення в Україну мілітаризують дітей. 

Анонс відкриття курсів публікують російські посадовці. 

Ілюстраційне зображення. Фото: РБК

Усіх охочих, починаючи з 12 років, безплатно навчають “практичним навичкам поводження зі стрілецькою зброєю”, наданню меддопомоги та орієнтуванню на місцевості. 

Участь у процесі беруть й священники, які читають лекції про історію рідного краю та про патріотизм”.  Окремо підкреслюють, що усе це відбувається “з благословення архієпископа Одинцовського і Красногорського, керівника Адміністративного секретаріату Московської патріархії Хоми”. Під анонсом відкриття курсів додатково розмістили інформацію про можливість укладання контракту з міноборони РФ. 

Нагадаємо, що нещодавно ПАРЄ назвала РПЦ частиною неоімперіалістичної ідеології Путіна. 

Голова РПЦ Гундяєв у 1970-х працював на КДБ під псевдонімом Михайлів у Швейцарії. В Україні йому загрожує довічне. Окрім цього, український парламент роздумує над тим, щоб заборонити пов’язані з Росією релігійні організації. 

Після початку повномасштабного вторгнення Росії та виправдання нападу на Україну з боку РПЦ дві третини українців заявили, що держава тією чи іншою мірою має втручатися в діяльність пов’язаної з нею УПЦ МП. Понад половину взагалі виступають за повну заборону цієї церкви.

Чимало представників УПЦ МП отримали підозри в розпалюванні ворожнечі, а щодо деяких є дані про допомогу російським військовим під час окупації, наприклад, на Київщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter