На в’їзді до Києва затримали священника-гомофоба, у храмі якого торік росіяни тримали полонених

Дата: 21 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На в’їзді до Києва затримали настоятеля одного з храмів УПЦ МП, якому закидають співпрацю з російськими військовими торік. 

Про це повідомили в ДПСУ.

Скриншот відео

Під час окупації Київщини біля підвалу храму Московського патріархату, де настоятелем є затриманий, росіяни утримували українських волонтерів, кажуть правоохоронці. 

Імені затриманого не називають, але в ролику, який виклали прикордонники, є фрагмент з виступу затриманого на російському телебаченні. Він говорить про те, що російських військових, якби ті вдертися до України раніше, місцеві зустрічали б з квітами. 

Це відео зняв російський пропагандист Олександр Коц торік у Бородянці. Героєм ролика став настоятель Свято-Михайлівського храму в Бородянці отець Віктор, або Віктор Талько.

Священнослужитель-гомофоб виправдовував російський напад на Україну захистом “традиційних цінностей”

“Війна – це горе. І це за гріхи. Києвом гомосексуалісти і Це некоректний термін, слід використовувати “гомосексуал”. парадами ходять”, – казав отець Віктор у ролику. 

Віктор Талько. Фото: religionpravda.com.ua

Волонтери, яких тримали в підвалі храму, розповідали журналістам, що священник нібито викрав продукти, які вони везли, а потім роздав їх парафіянам. Утримувані казали також, що вночі, коли росіяни вимикали світло, їм пропонували купувати церковні свічки, щоб освітити приміщення.

Отець Віктор, коли після окупації до нього приїхали журналісти, почав розмовляти українською та заявив, що “Московського патріархату не існує”. Усі звинувачення на свою адресу він відкидає. 

Нині затриманого на в’їзді до Києва священника передали Нацполіції. Про офіційне вручення підозри поки не повідомляли. 

Нагадаємо, що розпалювання міжконфесійної ворожнечі закидають Денису Снігірьову, більш відомому як митрополит Феодосій. 

Також цього року ректор Почаївської духовної семінарії УПЦ МП Віктор Смакоуз, більш відомий як архиєпископ Шумський Йов, отримав штраф за те, що в соцмережах радив “партії гуцулів” іти “на рідні полонини смоктати смеречки та в трембіти дути”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter