У Львові оштрафували чоловіка, який гуляв парком без маски та напав на поліцейських

Дата: 06 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

У Львові правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за недотримання правил карантину та відкрили кримінальне провадження за опір правоохоронцям на місцевого жителя, який гуляв парком без маски. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

Інцидент стався 4 квітня, коли правоохоронці проводили рейд у парку “Високий Замок”. 

“Правоохоронці виявили чоловіка, котрий, у порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України, гуляв у парку. Поліцейські провели із чоловіком роз’яснювальну бесіду, розповіли йому про вимоги правил карантину, після чого він заявив, що йде додому”, – розповіли вони.

Однак через пів години патруль знову зустрів 32-річного чоловіка, проте вже в іншому кінці парку. Під час повторної роз’яснювальної бесіди він почав поводитись агресивно, нецензурно лаявся, вирвав із рук поліцейського пам’ятку з видрукуваними правилами карантину, порвав її, після чого напав на правоохоронця, пошкодивши йому форменний одяг.

За прогулянку без маски львів’янин може дістати штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян, а от за напад – штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років. 

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину.

Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати

Із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні. 

На початку квітня жителя Сум оштрафували на 17 тисяч грн за відвідування магазину без маски. З початку карантину за поширення фейків про коронавірус в Україні покарали вже шістьох людей. Нещодавно прокуратура ініціювала досудове розслідування за фактом приховування приватною клінікою інформації про хворого на коронавірус чоловіка. Також у столиці вперше за продаж на стихійному ринку під час карантину оштрафували жінку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter