За поширення фейків про коронавірус в Україні покарали вже шістьох людей

Дата: 19 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України припинила діяльність шістьох осіб, які поширювали в інтернеті неправдиву інформацію про ситуацію в Україні щодо коронавірусу Covid-19.

Про це повідомили у відомстві. 

За кілька днів СБУ виявила 6 осіб, що розповсюджували фейки про коронавірусСлужба безпеки України припинила діяльність…

Опубліковано Служба безпеки України Середа, 18 березня 2020 р.

Так, зокрема, правоохоронці припинили діяльність інтернет-агітатора з Одеси, що поширював фейки про Covid-19 та пропагував сепаратизм в інтересах країни-агресора. Також до адміністративної відповідальності за поширення фейків притягнули й п’ять осіб у Чернівецькій та Луганській областях.

“Оперативники спецслужби встановили, що громадянин України отримував завдання не лише розповсюджувати неправдиву інформацію про коронавірус, але й публікував матеріали із закликами до зміни територіальних меж та державного кордону України. А це є кримінальним правопорушенням, передбаченим ст. 110 КК України “, – розповіли в СБУ,

Під час обшуку в Одесі силовики виявили в помешканні агітатора мобільні пристрої з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність. У межах відкритого кримінального провадження фігуранту справи повідомлено про підозру в скоєнні злочину. Планується обрати запобіжний захід – домашній арешт.

“Служба безпеки України в черговий раз закликає не довіряти інформації з неперевірених джерел та не поширювати її. Всі актуальні дані відносно ситуації з розповсюдженням коронавірусу є на офіційних сторінках Міністерства охорони здоров’я України та інших державних установ”, – наголосили у відомстві. 

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин на три тижні. Обмеження ввели, зокрема, на проведення масових заходів, у яких заплановано участь 200 та більше осіб. Крім того, із 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня 2020 року і до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). 

За цей час Кабінет Міністрів уже ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter