Жителя Сум оштрафували на 17 тисяч грн за відвідування магазину без маски

Дата: 01 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Зарічний районний суд міста Сум оштрафував на 17 тисяч гривень місцевого жителя за порушення правил карантину.

Про це повідомляє сайт судової влади.

Згідно з матеріалами справи, ввечері 30 березня 2020 року чоловік зайшов до магазину “АТБ” без засобів захисту. Судді дійшли висновку, що в такий спосіб він порушив рішення виконавчого комітету міської ради, відповідно до якого на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади заборонено перебувати в публічних місцях та громадському транспорті без засобів індивідуального захисту.

Під час засідання чоловік не заперечував, що перебував у крамниці без маски. Окрім штрафу йому також доведеться сплатити 420 гривень судового збору. Постанова суду не набрала законної сили, а тому чоловік може оскаржити її в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Нагадаємо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину.

З початку карантину за поширення фейків про коронавірус в Україні покарали вже шістьох людей. Нещодавно прокуратура ініціювала досудове розслідування за фактом укриття приватною клінікою інформації про хворого на коронавірус чоловіка. Також у столиці вперше за продаж на стихійному ринку під час карантину оштрафували жінку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter