У Києві за продаж на стихійному ринку під час карантину вперше оштрафували жінку

Дата: 20 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва визнав винною жінку в порушенні правил карантину.

Про це повідомили в суді. 

⚖️ Перше рішення у справі за порушення правил карантинуСьогодні, Шевченківським районним судом міста Києва була…

Опубліковано Шевченківський районний суд міста Києва Пʼятниця, 20 березня 2020 р.

За інформацією правоохоронців, киянка продавала продукти харчування з рук у невстановленому місці, чим припустилася порушення санітарно-протиепідемічних правил у період дії карантину. Суд визнав її винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та наклав адміністративний штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин. Із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.  З 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). Із 17 березня закривається все міжнародне авіасполучення. З 18 березня припиняються міжміські авіа-, залізничні та автобусні пасажирські перевезення. З 18 березня в Києві, Харкові та Дніпрі закрито метро, а інший громадський транспорт має перевозити не більш ніж 10 людей у салоні. 

За цей час Кабінет Міністрів уже ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. 

З початку карантину за поширення фейків про коронавірус в Україні покарали вже шістьох людей. Також лише за одну добу в Києві та області поліція склала 29 адмінпротоколів на порушників карантину, а нещодавно прокуратура ініціювала досудове розслідування за фактом укриття приватною клінікою інформації про хворого на коронавірус чоловіка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter