У Києві з’явився сквер імені Дмитра “Да Вінчі” Коцюбайла

Дата: 18 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві у рамках дерусифікації та увіковічення українських захисників з’явився сквер Дмитра “Да Вінчі” Коцюбайла, який загинув 7 березня 2023 року в боях за Бахмут. 

Про це розповіли у КМДА. 

Фото: КМДА

Після загибелі Коцюбайла українці на окупованих територіях почали перейменовувати вулиці на його честь. 

Сквер Коцюбайла у Києві знаходиться між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Іподромним провулком. 

У рамках дерусифікації та увіковічення пам’яті українських захисників загалом у Києві перейменували ще 29 об’єктів, серед яких також з’явилась вулиця Дениса Монастирського – загиблого в авіатрощі у Броварах міністра внутрішніх справ. 

З пропозицією перейменування вулиці на честь Монастирського виступила спочатку група нардепів, а потім її підтримали у МВС. Монастирський замінив на посту міністра одіозного Арсена Авакова, якого роками критикували за провал реформи поліції та переслідування активістів. Перед тим як обійняти посаду міністра, Монастирський написав довідку до “наукового дослідження” Іллі Киви, яке у посадовця “викликало інтерес”. 

Нагадаємо, що у Києві з’явилась вулиця та алея в пам’ять про загиблого активіста, захисника України Романа Ратушного

Про життя та діяльність Романа, а також спогади про нього читайте в матеріалі ZMINA: “Удар під дих цілому поколінню”: друзі та однодумці — про загибель на війні київського активіста Романа Ратушного

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter