У Киви відібрали науковий ступінь, а причетних до його отримання покарали

Дата: 30 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Атестаційна колегія Міністерства освіти та науки скасувала рішення про присудження народному депутату від “Опозиційної платформи – За Життя” Іллі Киві наукового ступеня кандидат наук з держуправління.

Про це повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти Верховної Ради Юлія Гришина

Фото: Serg Glovny / ZUMA Wire / ТАСС

Тригодинний захист дисертації Киви відбувся у квітні в державному Інституті підготовки кадрів держслужби. На відкрите засідання тоді не пустили низку журналістів, серед яких був і розслідувач Данило Мокрик, що знайшов підроблені довідки в науковій роботі.

Виявилося, що Кива збрехав про участь у двох наукових конференціях МАУП у 2018 та 2019 роках, адже причетні до організації цих заходів не змогли згадати нічого про нардепа. Також сторінок у наукових збірниках, на які посилався автор дисертації, не існує в офіційних виданнях. 

Попри це роботою Киви зацікавилися, наприклад, у правоохоронному комітеті Верховної Ради, головою якого в січні 2021-го був нині міністр МВС Денис Монастирський. У довідці, підписаній Монастирським та доданій до дисертації, йдеться, що результати роботи викликали інтерес і вже впроваджуються на практиці в комітеті. 

За словами Гришиної, окрім позбавлення Киви ступеня, до відповідальності будуть притягнуті й керівник спецради, науковий керівник та опоненти, які виступали на захисті. Комісія навесні одностайно голосувала за призначення ступеня кандидата наук, який дозволив би нардепу отримувати надбавку 15% до посадового окладу.

Фотографія обкладинки: Зміст 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter