“Результати дослідження викликали інтерес”: претендент на посаду голови МВС писав довідку до дисертації Киви

Дата: 14 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, якого називають головним претендентом на посаду міністра внутрішніх справ, писав позитивний відгук на дисертацію депутата від партії “Опозиційна платформа – За життя” Іллі Киви.

Про це ще в березні поточного року повідомляли активісти руху “Чесно”. 

Фото: рух “Чесно”

Денис Монастирський є головою в правоохоронному комітеті Верховної Ради, членом якого є Кива. Підпис Монастирського стоїть під довідкою про практичне впровадження результатів дослідження скандального депутата, яку видали ще в січні 2021-го.

“Результати наукового дослідження на тему “Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)” викликали інтерес та впроваджуються в практичну діяльність Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності”, – йдеться в ній. 

У довідці також зазначено, що активність громадян у сфері політичного та правового життя суспільства “провокує” владу створювати новітні напрями забезпечення демократизму та успішності внутрішньої державної політики.

Нагадаємо, що 13 липня Арсен Аваков несподівано написав заяву про відставку, яку Рада може розглянути вже цього тижня. Минулого року 70% українців розповіли соціологам, що негативно оцінюють його роботу на посту міністра. Аваков обіймає її з 2014-го та зберіг посаду після зміни влади. Активісти звинувачують його в провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань резонансних нападів.

Причиною для відставки Авакова раніше не став ні інцидент у Кагарлику, де жінку зґвалтували у відділку поліції, ні вбивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині. Через невдоволення роботою Авакова влітку минулого року в один день під Верховною Радою та Кабінетом Міністрів відбулись одразу чотири акції протесту з вимогою його звільнення.

Фотографія обкладинки: сайт “Слуга народу” 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter