70% українців негативно оцінюють роботу Авакова на посту міністра – опитування

Дата: 02 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

70,4% опитаних українців негативно оцінюють роботу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

Про це свідчать дані дослідження Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Найбільш негативно Авакова сприймають на Заході країни, де відповідний варіант обрали 74,6% опитаних. Слідом йдуть Центр (72,2%), Схід (69,2%) та Південь (58,9%). Роботу директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника негативно оцінюють 51,2% опитаних людей, Генеральної прокурорки Ірини Венедіктової – 49,5%, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького – 49%, голови Служби безпеки України Івана Баканова – 43,9%, в.о. голови Державного бюро розслідувань Олександра Соколова – 41,2%.

Водночас значна частка громадян взагалі не знає, хто очолює ті чи інші правоохоронні органи. Найбільш упізнаваним є Арсен Аваков – про нього нічого не чули всього 3% респондентів, а найбільш невідомим є виконувач обов’язків голови ДБР – про Олександра Соколова нічого не знають 37% опитаних.

Всього соціологи опитали 2002 людини з 3 по 9 липня 2020 року у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Нагадаємо, що активісти вже довго намагаються усунути з посади Арсена Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику, де прямо у відділку поліції зґвалтували жінку.

Через невдоволення на початку червні під Верховною Радою та Кабінетом Міністрів відбулись одразу чотири акції протесту з вимогою звільнити очільника МВС. Однак в уряді для відставки міністра внутрішніх справ не бачать підстав

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter