Шмигаль заявив, що підстав для звільнення Авакова немає

Дата: 26 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Причини для відставки чи звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова наразі немає.

Про це в інтерв’ю НВ розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“На цей момент у мене немає підстав говорити про звільнення або відставку міністра внутрішніх справ. МВС – складне міністерство, посада пов’язана з розкриттям злочинів, моральним брудом, що є в суспільстві. Баланс між світлою і темною стороною складний і викликає неоднозначне ставлення. Але при цьому є професійне виконання Аваковим своїх обов’язків міністра. Він уже пройшов не один уряд”, – сказав Шмигаль. 

Водночас очільник уряду наголосив, що, якщо з’являться підстави для відставки міністрів чи прем’єра, він це прийме:

“Думаю, будь-який з міністрів до цього готовий”.

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада не підтримала доопрацьованої програми дій Кабміну, зокрема через присутність Авакова на посаді міністра.

Як відомо, активісти вже довго намагаються усунути з посади Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику

Через невдоволення 5 червня під Верховною Радою та Кабінетом Міністрів відбулись одразу чотири акції протесту з вимогою звільнити очільника МВС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter