Рада не підтримала програму Шмигаля, зокрема через присутність Авакова на посаді міністра

Дата: 18 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Верховна Рада не підтримала доопрацьованої програми дій Кабміну. 

Про це повідомили на сайті парламенту. 

За внесену програму проголосували 207 із 226 необхідних нардепів. Комітет з питань економічного розвитку виніс програму діяльності уряду на розгляд Верховної Ради напередодні. За словами очільника Кабміну Дениса Шмигаля,  документ, який містить 19 розділів, був спільним напрацюванням Кабміну та Верховної Ради. Водночас в основу програми заклали передвиборчу програму президента Володимира Зеленського, програму партії “Слуга народу”, укази президента та пропозиції парламентських комітетів. 

У парламенті за програму діяльності Кабміну не голосували фракції “Голос”, “Батьківщина” та “ОПЗЖ”, а опозиційні депутати заявляли, що уряд Шмигаля не заслуговує на імунітет та має піти у відставку, зокрема через присутність Арсена Авакова на посаді міністра МВС.

Нагадаємо, що на початку червня парламент відправив стару програму на доопрацювання. До цього 10-сторінковий документ розкритикували правозахисники за декларативність, відсутність чітких індикаторів і ключових показників, а також за те, що поза  увагою уряду залишилися питання інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громадах, що їх приймають. Нову програму автори виклали на 85-сторінках, однак, за словами правозахисників, документ за своїм змістом не став стратегічнішим, ніж його попередник.

Як відомо, активісти вже довго намагаються усунути з посади Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику

Через невдоволення 5 червня під Верховною Радою та Кабінетом міністрів відбулися одразу чотири акції протесту з вимогою звільнити очільника МВС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter